Like A Virgin…

like_a_virgin_by_aquasixio-d4vt2xz

“Το Πρώτο Αίμα”. Τι σου θυμίζει αυτή η έκφραση? Θα σου πω εγώ. Την ταινία του Ράμπο. Λάθος. Την πρώτη σου περίοδο? Όχι… Το πρωτο βατράχι που κάρφωσες με ένα ξυλαράκι? Ούτε τώρα το πέτυχες. Στην πραγματικότητα, το πρώτο αίμα το βιώνεις κάπου στη μέση ηλικία. Οπότε, αναρωτιέμαι. Μήπως θα πρέπει να λέγεται κάπως αλλιώς? Για παράδειγμα, “το πέμπτο αίμα”? Ή μήπως “το-έχουμε-ξαναδεί-το-έργο αίμα”? Ή ακόμα, “Ανατρέχοντας-στη-ζωή-μου αίμα? Δεν ξέρω. Το αφήνω πάνω σου. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή για να βρούμε τις πρώτες σταγόνες αυτής της ακούσιας splatter-ιας.

Σε λένε Τάδε. Μπορεί και Δείνα. Γεννιέσαι. Άμεμπτος, αθώος, παρθένος, άγνωστος μεταξύ αγνώστων. Ούτε καν το σύμπαν δεν έχει συνειδητοποιήσει την ύπαρξη σου. Μεταξύ μας, η καλύτερη περίοδος να τα κάνεις όλα πουτάνα. Έτσι, στα μουλωχτά. Αλλά δεν μπορείς. Είσαι ακόμα βρέφος. Χωρίς αντίληψη των πραγμάτων. Τέτοια συνομωσία παίζει! Μεγαλώνεις. Μέχρι την προεφηβική ηλικία σου, ανακαλύπτεις τον κόσμο. Γίνεσαι ένα με αυτόν. Χαίρεσαι. Όλα είναι καινούρια. Όλα είναι υπέροχα. Όλα έχουν σημασία. Έτσι πιστεύεις. Σε μερικά χρόνια, μαθαίνεις πως πάσχεις από αστιγματισμό, γι’αυτό και τα έβλεπες όλα λάθος. Μπαίνεις στην εφηβία. Η ηλικία της ωρύμανσης (του ναρκισσισμού). Θεωρείς πως είσαι ωραίος (οκ, κάποιοι ειναι αντικειμενικά). Θεωρείς πως είσαι σημαντικός (χαχαχαχαχα). Μπαίνεις στο σούπερμάρκετ (???) και νομίζεις πως όλοι σε θαυμάζουν (????????). Πιστεύεις πως είσαι μέλος των Bananarama (ασχέτως αν είναι γυναικείο γκρουπ και εσύ άντρας). Στην πραγματικότητα δεν δίνει κανείς δεκάρα τσακιστή για πάρτυ σου. Εκτός αν έχεις πιάσει κολλητό τον γκόμενο της τάξης (“Πως τον λένε αυτόν, μωρέ, που κάθεται δίπλα στο Βαγγέλη? Καλά, τι ΘΕΟΣ ο Βαγγέλης”!). Φίλε, στην εφηβεία είσαι μια υποσημείωση!! Υπάρχει, όμως, και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Είσαι το αγαπημένο κατοικίδιο της οικογένειας (και της γειτονιάς). “Ο Βλάσης πήρε 9 στα μαθηματικά”. “Η Ευλαμπία είναι από τις καλύτερες μαθήτριες της τάξης της”. “Ο Πέτρος θέλει να γίνει δικηγόρος” (WTF??? Εγώ ποδοσφαιριστής θέλω να γίνω!!!).

Κάπου εδώ, βρίσκεται η κρίσιμη καμπή. Όπου να’ναι θα πέσει η πρώτη τσεκουριά στις προσδοκίες της (οικογένειας)/ σου (του λόγου σου)/ του (κόσμου ολόκληρου). Κάπου εδώ σπάει η παρθενιά σου, φίλε μου και όχι νωρίτερα, φίλη μου. Σαν αποτέλεσμα, γκρεμίζονται μπροστά στα μάτια σου, όσα νόμιζες πως είχες χτίσει, αλλά στην πραγματικότητα τα είχαν χτίσει οι άλλοι για σένα (γιατί εσύ ούτε το σφυρί δεν μπορούσες να κρατήσεις, μέχρι τότε). Αυτό είναι το σημείο Μηδέν (έτσι θα το λέμε από  δω και στο εξής), όπου ξεκινάς να αμφισβητείς κάθε σου πράξη, κάθε σου λέξη και κάθε μικροσκοπικό κομμάτι της ύπαρξης σου. Γίνεσαι αντιδραστικός (“είπαμε θα γίνω ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ!!!!”) αλλά συνάμα και διαλακτικός (γιατί νομίζεις πως έλυσες το Μίτο της ζωής και ανακάλυψες τη σκευωρία που κρύβεται πίσω από αυτήν. Άρα…ΓΑΜΑΣ!). Γίνεσαι κακός μαθητής (επειδή είσαι ερωτευμένος). Γίνεσαι καπνιστής (από μαγκιά). Ερωτεύεσαι διαφορετικό θηλυκό κάθε 10 δευτερόλεπτα (γιατί είσαι αθεράπευτα ρομαντικός και θεωρείς πως είναι το υπέρτατο συνάισθημα που πρέπει να μοιράζεις στον κόσμο σαν ένας σύγχρονος Jesus Christ).

Έχοντας χάσει μερικά χρόνια από τη ζωή σου, πιστεύοντας οτι είσαι ο John Pilgrim Vs The World, αντιλαμβάνεσαι ότι όλα αυτά δεν έχουν καμία ουσία, πετάς την πανοπλία σου στον πρώτο κάδο σκουπιδιών και αποφασίζεις να κάνεις κάτι για σένα (αφού έχεις αποδιώξει μέχρι τότε, κάθε άνθρωπο που νοιαζόταν για σένα και ήταν δίπλα σου). Τότε ανακαλύπτεις την ευτυχία, για την οποία θα είσαι πολύ περήφανος τα επόμενα χρόνια. Αισθάνεσαι ότι κάνεις κάτι χρήσιμο, επανεντάσσεσαι στην κοινωνία (σαν ανακυκλωμένο μπουκαλάκι της κόκα κόλα) και επιμένεις πως έχεις σοβαρευτεί! Κάνεις μια σχέση, δύο, τρεις, οι σφαλιάρες πέφτουν βροχή (δεν θα τις μετρήσουμε τώρα!!), παραμένεις ρομαντικός (γιατί η ρετσινιά δεν φεύγει ούτε με απορρυπαντικό για τοπικούς λακέδες) και προσπαθείς να βρεις τι κάνεις λάθος! Εκτιμητέα η προσπάθεια, στο λέω από τώρα. Κατά τα άλλα, πλανάσαι πλάνην οικτράν αν νομίζεις ότι είσαι διαφορετικός. ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΡΟ!!!! Με τα πάθη του και τα ελλατώματα του. Αν το συνειδητοποιήσεις αυτό, μπορεί και να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Οκ, αρχίδια, αυτό μπορεί να μην γίνει και ποτέ. Άλλωστε ποιος γουστάρει κάποιον που αγαπάει τον εαυτό του (όταν συνήθως τον αγαπάει περισσότερο από σένα)?? Ο άνθρωπος δεν αλλάζει, παιδί μου. Εδώ κολλάει αυτό, αλλά μην το λαμβάνεις υπόψη (κάνω κάποιες σκέψεις δικές μου).

Ωωωωωπ…και να σου, που έγινες μεσήλικας!! Δεν το κατάλαβες, είμαι σίγουρος (βασικά, δεν το πιστεύεις). Έχεις φτάσει στα δευτεροτρίτα άντα, νομίζεις οτι έχεις αλλάξει σαν άνθρωπος (ίδιος είσαι, σου το λέω, απλά θέλω να αποφύγω το spoiler), θεωρεις ότι έχεις σοβαρευτεί (όσο σοβαρό μπορείς να φανταστείς τον Steve Carrel σε δραματική ταινία) αλλά δεν θέλεις κιόλας (γιατί γουστάρεις να φοράς γκρίζους κροτάφους και να είσαι η ψυχή της παρέας). Κάπου εκεί, μια νέα ομοβροντιά ερωτημάτων, θα συγκλονίσει το ταλαιπωρημένο μυαλουδάκι σου. “Γιατί είμαι άνεργος” ή “Έχω δουλειά αλλά δεν μου αρέσει, τι να κάνω?”. Και επίσης “Μήπως πρέπει να δω πιο ζεστά το θέμα παιδί?”, “Θα είμαι καλός μπαμπάς?”, “Θα είμαι ικανός?” Κάπου εδώ θα σταματήσω, αφού σου έκανα την καρδιά περιβολί. Και αυτό γιατί τις επόμενες περιόδους της ζωής δεν τις έχω βιώσει ακόμα.

Το συμπέρασμα στο οποίο θα φτάσεις, είναι καταλυτικό. Η φαρέτρα σου είναι άδεια από τη στιγμή που γεννήθηκες. Και παραμένει άδεια, wannabe Superman, γιατί κανείς δεν σου έδωσε το τηλέφωνο του οπλουργού της γειτονιάς για να προμηθευτείς έστω και ένα σουγιαδάκι. Ψέμα στο ψέμα, χτίζεις μια ζωή, την οποία κοιτάς να περνάει από μπροστά σου, παλεύοντας διαρκώς με τον εαυτό σου και με τον κόσμο. Και όλα αυτά γίνονται για να σπάει πλάκα το υπέρτατο ον (είτε αυτό λέγεται Θεός, είτε Τσακ Νόρις), γιατί αυτό που έφτιαξε είναι τόσο ελλατωματικό που, ώρες ώρες, πιστεύω πως σε κάποια άκρη του σύμπαντος, θα υπάρχει μια μικρή ταμπελίτσα που θα γράφει “Made In China”.

Ένα πράγμα θα σου πω. Όταν τις επόμενες μέρες πεταχτείς μέσα στον ύπνο σου ιδρωμένος, μην τρομάξεις αν δεις μια τεράστια ματωμένη στάμπα στη μέση του κρεβατιού. Περίοδο θα έχεις μέχρι την εμμηνόπαυση…

Advertisements

~ by Gimmick on November 7, 2013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: